donderdag 19 november 2009


Vanuit TVN-Studiecentrum Assen

Waartoe Kennis ons kan leiden!


Kennis kan de weg naar de Waarheid zijn, de juiste kennis leidt ons naar het pad naar binnen.
Het is niet de kennis die ons tot inwijding leidt, het kan ons slechts leiden naar het pad dat naar het leren kennen van het echte zelf is, naar dat wie wij echt zijn.

Het wijst ons de weg naar het Pad van Loutering of Proefpad.

Theosofie leidt ons de weg naar dit pad en nog verder als wij dat aankunnen. Het kan een totale ommezwaai betekenen in veel overtuigingen waar we mee geleefd hebben en die ons leven hebben gevormd van wat het nu is.

Als kennis ons een gevoel geeft van herkenbaarheid, doch het moedigt niets in ons aan tot verandering, dan zal het meer van het zelfde zijn, iets wat wij al vaker gehoord hebben en wat vertrouwd kan aanvoelen. Doch als kennis diep in ons iets aanraakt en ons hart beroert, kan het in een oogwenk iets in onze manier van denken veranderen, en erna zullen we nooit meer dezelfde zijn. Slechts de vorm (de buitenkant) kan voor anderen dezelfde zijn, doch innerlijk is de mens aan het veranderen. Hij/zij verandert naar de vorm die het Goddelijke Wezen (die men in wezen echt is), opdat het zich kan manifesteren.

Het is daarom aan ons de juiste kennis aan te voelen bij alles wat ons onder ogen komt, opdat wij later kunnen aanvoelen dat wat eerst de leer van het oog genoemd wordt zal veranderen in de Leer van het Hart.
-----------------------------------------------------

Geen opmerkingen:

Een reactie posten